luni, 11 ianuarie 2010

Un om al naibii de activ

In primii ani ai vieti eram un copil foarte lenes. Genul acela care gafaia cand alearga 20 de metri si statea la pomana cand juca fotbal, asteptand mereu pasa salvatoare a colegilor. Nu mai zic de v-ati ascunselea sau celebrele intreceri intre copii pe diferite distante. Nicidecum. Din aceasta cauza capatasem proportii serioase. Mai precis, eram un rotofei din acela de veneau vecinii la mama sa o intrebe " Auziti, copilul dumneavoastra e bolnav? ". Ma rog, vecini rai...
Tata a fost primul care a reactionat si m-a trimis sa fac sport. Orice sport. Le-am incercat pe toate, fara a reusi sa ma tin de vreunul mai mult de o luna. Mama era cea care ma "salva" de fiecare data: "Lasa-l in pace, nu vezi ca e obosit, vrei sa nu mai invete bine?". Ce-i drept invatam bine, dar eram in continuare un tip inactiv. Fizic.
Anii au trecut in acelasi ritm, parea ca nimic nu se va schimba din acest punct de vedere. Toate pana intr-o buna zi cand... Exact ca in basme, parca m-am dat de trei ori peste cap si in locul broscoiului mare si lenes a rasarit un flacau plin de viata si energie. Serios acum, daca m-ar vedea mama m-ar pupa. Ce sa mai zic de tata, si-ar vedea visul cu ochii. Sa va povestesc:
La prima ora a diminetii dau o tura la cotetul gainilor sa vad daca au produs niscaiva oua peste noapte. De aici trec rapid la vacute pentru a colecta minunatul lapte cald, un deliciu. Am uitat sa va mentionez, am o ferma. Inca e mica dar cu multa munca si cu ajutorul nepretuit al vecnilor mei se va extinde. Apropo de vecini,ma coplesesc zilnic cu daruri: ba un lamai, ba o vacuta, ba un snop de iarba inalta. Nu ma las mai prejos si ii cadorisesc la randu-mi cu cate o rata, cate un purcel sau chiar cu un ou misterios, atunci cand gasesc prin cotetul ouatoarelor. Si tot ca un bun vecin, dau iama pe la ei prin gradini si le fertilizez holdele. Macar o data pe zi. Timp in care verific sa vad ce mi-a mai produs restaurantul italian cumparat de curand. Da, am un restaurant luat cu banii obtinuti dupa ce am impuscat cativa banditi celebri. Fac parte dintr-un clan inca putin numeros, dar recrutez inca. Ne facem noi mari. Inca invat micile gainarii, dupa care vom trece la lovituri serioase. Apropo de gainarii, ma bucur cand pietenii imi hranesc puii si gainile. Merita un premiu si de aceea le dau cate o panglica alaturi de o canistra de benzina. Azi dimineata am primit un carusel. O sa il asez langa fantana primita ieri si langa un pinguin pe care l-am adoptat. Inima mare,domnule. Mare dar nu atat incat sa nu il ucid cu sange rece pe un anume Don Giovanni care imi atacase un camarad pe strazile din New York. I-am luat gatul cu un cutit primit in urma cu doua zile cadou, asta dupa ce eu le oferisem camarazilor o cafea fierbinte si un aruncator de rachete. Deh, un schimb avantajos. Inainte sa dorm incerc sa mai recrutez niste tovarasi in banda noastra. Ideal ar fi sa fie printe ei vecini de-ai mei de ferma. Ne-am putea intalni la un picnic chiar la umbra unui copac de fructul pasiunii. Achizitie noua, dupa ce vandusem oile. Nu imi plac mie oile, e o chestiune de gusturi. Domne, ce zi, nu mai imi vad capul de treburi. Si maine urmeaza alta, cel putin la fel de tumultoasa. Dar imi place, nu ma plang. Sunt un om al naibii de activ, parca asa am fost de cand ma stiu.
Recunosc, m-am gandit de doua ori inainte sa scriu articolul asta. Poate se vor supara prietenii mei si nu de alta, hai ca ma injura, treaca-mearga, dar daca se coalizeaza si de maine nu mai imi fertilizeaza terenul?

4 comentarii:

Anonim spunea...

sau iti trimit numai oi :)))))))

irina spunea...

de acum numai oi o sa iti trimit...;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Un om al naibi de activ, huh?
Interesante activitatile tale... si in realitate ce activitati mai ai? sau ...

Unknown spunea...

...hehehehe--- ce vecin grijuliu ... asa da... poi am si eu o ferma si o cafenea si un acvariu si ...of Doamne cata treaba am ... mai ceva ca si contabilitatea de sfarsit de luna :))!!!
Multa bafta ...
A.V.

bogdanbudai spunea...

Salut "omule activ" imi plac scrierile tale si consider ca sunt interesant , poti sa treci si tu pe la mine pe blog .Bafta