sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Selling kids for food

Stire : "Pavel Stratan isi vrea copilul vedeta". Ok, si unde e stirea? De vreo 3 ani, Cleopatra ne tot (in)canta ba despre Ghita, ba despre cum numara ea pana la unu, umpland sali intregi la concerte, aparand mai nou in reclame TV. Deci, unde e stirea? Pai, sa vedeti, Pavel Stratan vrea sa isi faca artist acum si fiul cel mic, Cezar. In varsta de, retineti, numai un an. Bine, tatal e generos, ne asigura ca nu va profita de talentul fiului sau decat peste vreo...doi ani. Timp suficient ca micul Cezar sa ajunga, fireste, la o deplina maturitate atat psihica cat mai ales artistica.
Bun, reteta deja o stim, e una de succes. Un mega hit, intitulat cel mai probabil "Luluta", megapromovare pe toate posturile radio-tv, un megaconcert la Sala Palatului, doua-trei lacrimi la un duet tata-fiu, parinti isterici calcandu-se in picioare pentru un cd cu Cezar Stratan. Daca nu poate lansa o papusa pe modelul brevetat Cleopatra, poate o carte de bucate gen Jamie Oliver sau, de ce nu, o biografie a tinerei vedete, cu amanunte picante din tumultoasa-i existenta. Titlul posibil : " Don Juan la doar un an ".
Unii carcotasi ar afirma pe la colturi, ca, vezi Doamne, copiii expusi de la varste fragede statutului de vedeta au, la maturitate, probleme de adaptare in societate. Ca povara celebritatii este greu de suportat. Ca, negestionata cum se cuvine, aceeasi celebritate poate sa se transforme peste cativa ani intr-o povara apasatoare ( imi vine in minte doar exemplul lui Macaulay Culkin ).
Detalii, domnilor, detalii... and e vorba de a pune mana pe o "mina de aur", care sa iti asigure inca de pe acum tie, ca parinte, batranetea, ce mai conteaza ca iti exploatezi propriul copil? Ce mai conteaza ca lacomia te impinge ca dupa ce ti-ai sacrificat primul copil sa jinduiesti deja la banii pe care ti i-ar putea aduce cel de-al doilea?
Pana la urma eu cred ca e de fapt o chestiune de interes national sa nu neglijam aportul pe care cei mici il pot avea la cresterea PIB-ului si, in consecinta, sa tipam cat ne tin plamanii " Stratane, nu fi, mah, trist, mai fa un copil artist "

Un comentariu:

Cristi spunea...

La Multi Ani!!!