marți, 16 februarie 2010

Daca nu eu, atunci cine? Eu???

Dupa cum v-am mai spus zilele trecute, mi-am dat add pe facebook. "Add friend" mai exact. Culmea e ca nu ma gandisem pana atunci la asta, dar mi-a fost sugerat. Stiti, acolo, la "friend suggestions". Cica aveam "one mutual friend". Dau sa intru, sa vad care o fi ala. Ce prieten am in comun eu si cu mine? Ei, bine, nici nu ati fi ghicit, chiar eu insumi erau propriul meu prieten comun. Trec peste aspectul nostim al fazei si dau intr-un final "add". Imi scire ca cererea a fost transmisa cu succes si cand ma pregatesc sa ies, hop, in stanga sus apare " one friend request". Cine naiba nu are somn si se baga in seama cu mine? Surpriza, eram chiar eu. Imi cerusem prietenia. Din nou scria prostia aia cu "one friend in common" dar deja imi invatasem lectia asa ca nu m-am mai lasat pacalit. Acum e acum...Sa dau "confirm" ? Sa dau "ignore"? Pare simplu, dar nu e nici pe departe. Daca dau "confirm" si ma trezesc zilnic cu tot felul de cereri care mai de care mai ciudate? De exemplu daca imi cer singur dragoste? Daca dau "Send love" si dupa aia imi aud vorbe, ca sunt egoist, ca ma gandesc doar la mine, ca ma iubesc prea mult? Daca apoi uit sa imi fertilizez ferma si ma trezesc ca imi bat obrazul cand ma intalnesc cu mine? "Pai bine, bah, eu iti dau cadouri, iti hranesc puii, si tu nici macar un cui nu mi-ai dat sa imi termin grajdul"? Ei, ce sa imi raspund la intrebarea asta? Daca imi vad apoi pe wall postarile proprii si ma trezesc ca am comentarii deplasate la adresa mea? Poate ma demoralizez si ma las de scris. Intr-o zi, e drept, exista posibilitatea sa imi declar mie insumi razboi in Mafia Wars si atunci as cere ajutor prietenului comun. Dar oare asta pe cine dintre noi doi ar ajuta? Pe de alta parte, daca dau "ignore" o sa am toata viata o intrebare care o sa ma macine constant: cum ar fi fost daca as fi fost prieten cu mine? Cat de crud am fost sa resping un prieten, mai ales cand acel prieten eram chiar eu insumi?
Am tot stat pe ganduri. Si gandurile au devenit adevarate angoase, nu mai puteam dormi noaptea. Ce sa fac? Ce solutie sa gasesc sa fie bine pentru amandoi? Intr-o dimineata m-am hotarat: ce ar fi sa il intreb pe prietenul comun cateva detalii despre cel ce imi cerea prietenia. Mi-a zis ca il stie de vreo 29 de ani dar nu isi mai aduce aminte de unde si oricum el nu se baga, lasa la latitudinea mea. Ca a mai recomandat el si altora prieteni si apoi s-a dus totul de rapa.
Azi am gasit finalmente raspunsul salvator. M-am gandit eu bine, am vreo cateva sute de prieteni. Ce ar fi sa dau add la cat mai multi, pana fac 5000 si apoi ceilalti, inclusiv eu, sa nu imi poata da decat " become a fan" ?

Un comentariu:

Anonim spunea...

nimeni :p