duminică, 7 februarie 2010

Mi-a sunat ceasul

Dis de dimineata am iesit din casa, pregatit sa infrunt nametii, pentru a-mi cumpara pachetul zilnic de tigari.Nu mica mi-a fost mirarea cand, la iesirea din scara, prin fata mea a trecut un castor roz. Da, ati auzit bine, roz. Inalt cam de jumatate de metru, pasea lent, pe doua picioare, cu aerul cel mai senin din lume, ba chiar, la un moment dat l-am auzi l-am auzit fluierand strengar. M-am aplecat sa aud mai bine. Intr-adevar, castorul rozaliu fredona nepasator "Smells like teen spirit" de la Nirvana. Pesemne ca asta si asculta in momentul ala la casti. Am omis sa va spun, rozatoarea avea pe urechi ditamai castile, ce porneau dintr-un ipod, deloc surprinzator, tot roz. Vazandu-ma mut de uimire, imi arunca o privire flegmatica si ma intreba direct : " Ce dracu te holbezi asa, man? Am crescut cu Nirvana, eu ascultam de astea cand tu nu stiai inca sa iti legi singur sireturile. Mai bine da un foc, ca uite, in graba am plecat de acasa fara bricheta". Nu l-am putut refuza, castorul era convingator in felul lui. Si-a aprins tacticos un Kent lung si s-a rezemat de bancuta din fata. Avea chef de vorba. Mi-a povestit ca in ultimele zile se simtea cam rau de la ficat, ca ar trebui sa o lase mai usor cu bautura si cu noptile pierdute. Si m-a intrebat in treacat daca am pe cineva, o tipa care sa aiba o prietena dornica de o relatie stabila, ca se saturase sa tot umble din floare in floare. Mi-a vorbit, cred, vreo 10 minute legate despre avantajele unei relatii in cuplu, despre stabilitate, ma rog, de astea clasice. A "ras" si vreo 5 tigari in intervalul asta. Timp in care a mai si vorbit la telefon, care ii suna incontinuu de ziceai ca e call-center. Conversatiile erau scurte, practic niste ordine pe care castorulle dadea cu un calm sfidator :" Mda, lichideaza-l, oricum nu mai avem nevoie de el, vinde tot, cumparam maine, daca atat a putut, o sa vada el ca s-a pus cu cine nu trebuie", apoi inchiea totul cu o injuratura si isi relua pledoaria pentru cuplu,mariaj,etc. Cand credeam ca nimic nu se mai poate intampla, trage langa noi un taxi si din el coboara, imbracata elegant, ca de bal, o vacuta violet. Se apropie de castorul nostru, care incepuse sa tremure din toate incheieturile, il prinse de gat si il impinse in suturi catre masina, tipand cat o tineau plamanii :" Iar te dai in spectacol, parazitule, eu aduc bani in casa si tu o arzi aiurea pe strazi si asculti si muzica asta de rahat". Apoi se intoarse catre mine si zambind larg imi arunca un " Baby, da-l incolo de idiot, vezi ca intr-o ora ma intorc, sa fii gata, ca am un chef de nebunii...Hai, te pupa fata" si inchise usa cu putere.
Acum, se prea poate sa fi baut mai mult seara trecuta sau chiar se poate ca pastilele alea sa nu fi fost toate Coldrex, dar sa mor ca daca nici asta nu e un semn ca trebuie sa ma insor, atunci nu stiu care mai e vreun semn. Anul asta o fac, gata, mi-a sunat ceasul...

6 comentarii:

Anonim spunea...

trebuie sa fie un semn, Coldrex nu sunt pastile :p

Laura spunea...

:)) " S-a ticnit lupul !"
Ceasul ala...poti oricand sa-l dai pe "snooze", you know? :P

Anonim spunea...

Nu stiu ce pastile ai luat sau ce ai fumat ... sau poate e o reactie adversa la cura de slabire :D, dar daca ai experiente de genul celor descrise mai sus, inainte sa te insori, eu zic sa mergi sa iti faci un control, poate chiar mai multe.
In rest, nota 10 pt. povestioara.
(ca tot mi-a iesit la un quiz pe FB ideal job=teacher)
Te las sa descoperi singur care dintre prietenii tai sunt :)
Hint: suntem si colegi la AH

Cod de bare spunea...

Da' ai cu cine?

Tudor Popa spunea...

@Anonim : si coleg inAh si mai bine profesor...asta da enigma

@Ioana : pura fictiune, nu am cu cine, nu ma ia nineni :))

Anonim spunea...

Nu te ia nimeni sau nu iei tu pe nimeni?