duminică, 28 martie 2010

White and proud - scurt eseu rasist

Simley mi-e oarecum simpatic pentru ca a scos o piesa cu Cheloo si oarecum antipatic pentru ca are piese in general de excitat pitipoancele. Cheloo mi-e oarecum simpatic pentru ca presteaza in "Parazitii" si oarecum antipatic pentru ca a scos piesa cu Smiley. Nu asta e insa subiectul scrierii de azi. Ci faptul ca celor de la CNA le-a venit imbecila idee de a stabili daca videoclipul piesei cu pricina ar caracter rasist. Mai precis mesajul "White and proud 14" de pe tricoul lui Cheloo. In afara de certitudinea faptul ca cei de la CNA sunt retarzi, am niste intrebari, unele din ele destulde vechi prin mintea mea, pe care imi permit sa le pun, convins fiind totusi ca nu voi primi raspuns la ele :
- de ce e jignitor sa numesti pe cineva "tigan" dar nu e jignitor pentru tigani ca peste 90 % din ei sa nu aiba ocupatie ?
- de ce e umilitor sa numesti un tigan "cioara" dar nu e umilitor pentru noi sa stam cu mainile in san cand cinci tigani talharesc sau violeaza o tanara in plina zi ?
- de ce e revoltator totusi sa folosesti sintagma "tigan imputit" ( sa nu intelegeti ca sunt pro-basescian ) dar nu e revoltator sa te faci mic,mic,mic si sa cobori la prima statie din autobuzul in care tocmai a urcat un grup de rrrrromi ?
- de ce sunt zeci de organizatii de lupta impotriva marginalizarii romilor dar niciuna nu prevede obligativitatea invatamantului de zece clase pentru acesti minoritari?
Pana la urma, totul se reduce, cred eu la trista concluzie ca pe langa ca suntem un popor peste masura de tolerant, suntem si un popor de fricosi si de ipocriti. Atata vreme cand domnii de la CNA vor avea intentia sa sanctioneze un mesaj de bun simt de pe un tricou, atata vreme cat vom intoarce capul in alta parte si vom gira astfel cu indiferenta noastra infractiunile acestor scursuri ale societatii, atata vreme cat ne lasam calcati in picioare in fiecare zi de acesti indivizi MINORITARI, ne meritam soarta cu varf si indesat.

8 comentarii:

Anonim spunea...

BRAVO MA ! PREA BINE AI ZIS

Anonim spunea...

BRAVO! Moarte ciorilor imputite

Sandu spunea...

Bravo!
Moarte romilor, ciori imputite
Tricoul lui Cheloo chiar imi place
o sa-mi procur si eu unul :D

cdu spunea...

Batrane, cum poti sa spui ca tiganii nu au ocupatie? In fine, zici 90 % din ei.
Te rog, putin respect:

- tiganii sunt profesori (la scoala vietii)
- tiganii sunt medici - doneaza sange (din sangele romanilor)
- tiganii sunt judecatori (impart dreptatea cum vor ei)
- tiganii sunt avocati (apara pe cine da mai mult)
- tiganii sunt oameni de arta (fac din semintele scuipate cele mai savante modele de arta abstracta)

(mai completeaza si tu, ca la ora asta atata am putut)

407 spunea...

suntem un popor de fricosi si de ipocriti ... PREA ADEVARAT

Anonim spunea...

Genial articolul. Daca tiganii sunt considerati a fi egali cu noi, de ce toti bubuie de prosti? Unde ati vazut tigan sa nu asculte manele? Unde ati vazut tigan arhitect pe la Luvru, sau pula mea stie pe unde? Unde ati vazut tigan care sa aiba un vocabular cat de cat decent sau sa scrie corect din punct de vedere gramatical? Pot tolera oamenii prosti. Nu pot tolera oamenii prosti care se cred destepti. Pace tie, moarte lor.
WHITE AND PROUD . 14 //->ROMANIA Nu tigania<-\\

Anonim spunea...

Nu este deloc adevarat!
Marea majoritate a tiganilor, ca sa nu spun ca TOTI, lucreaza la cateva fabrici de succes si anume:
SCPPTL, FIF si FTO....adica
Societatea Comerciala Pentru Prelucrarea Timpului Liber, Fabrica de Impachetat Fum si Fabrica de Tuns Oua!
Asa ca, sa nu mai fim carcotasi!

Anonim spunea...

Mai vreau, bun articol, si comentariile :) , nici la Toulouse nu mai ai loc de ei imi vine sa innebunesc cand ii aud cersind in romaneste, imi fac greata... Prost a fost ceasca ala ca i-a adoptat pe toti