marți, 20 aprilie 2010

Avatar


Nope,nu este despre filmul omonim care a facut ravagii printre copiii semiretarzi, deja etichetata drept "generatia Avatar", copii care se holbau la amalgamul de efecte speciale, limbaj indescifrabil, pandore, na'avi sau cum le-o mai spune gretoseniilor respective.
De data asta este vorba, asa cum scrisesem ieri pe Facebook, despre pozele de la avatarurile celor ce folosesc mess-ul. Mai exact, la sumedenia de indivizi/individe ce isi pun la avatar poze cu copii (scuzata fie-mi cacofonia). Bun, am in lista mea de mess si chiar printre prieteni de pe FB, zeci daca nu chiar peste o suta de persoane care si-au postat poze cu odrasle. Problema devine grava cand odraslele cu pricina nici macar nu sunt ale lor. Ci ale prietenilor sau prietenelor, ale nu stiu carui vecin sau vecina, nepot al nu stiu carui bunic, nepoata a unui unchi si iar nepot, dar al unei matusi de data asta. Sunt si cazuri de copii ai caror provenienta este incerta, poze luate de pe net sau surprinse de aparatele respectivilor prin parc, pe la Mc Donalds, sau cine stie pe unde. Sute de poze, ba chiar am un caz foarte misto in lista mea de mess : doua persoane diferite, care nu au nimic in comun, nici nu se cunosc, au ACEEASI poza la avatar, cu acelasi copil, evident subtilizat de pe net ( de fapt subtilizata, ca e vorba de poza, nu de copil..desi...nu te mai mira nimic).
Alt motiv de maxima enervare e constituit de comentariile aferente pozelor. Daca nu ma credeti, verificati voi insiva. " Cel mai dulce copil" - nu stiu cum se face dar fiecare copil devine cel mai dulce dupa ce e aruncat fara mila in mediul online. Daca fiecare e "cel mai dulce", totusi care e "cel mai dulce" ? Si seria comentariilor cretinoide continua, copilul devenind fara voia lui, pe rand: comoara, regina, printesa, print, cavaler, scumpete, minune. Dupa care incep alte porcarii de rigoare: cu cine seamana copilul. Aici intervine un subiectivism debordant: daca mama posteaza poza, copilul e leit maica-sa ( care chiar daca e o pocitanie, devine automat: frumasa, minunata, dragalasa, scumpete, etc), daca tata isi pune poza copilului la avatar, copilul e deodata "leit taica-su, bucatica rupta din el" ( fireste si tatal "imprumuta" toate caracteristicile copilului, pe care le-am amintit mai sus).
Si cand te gandesti ca acum cativa ani, copiii spuneau lucruri trasnite...

Niciun comentariu: