sâmbătă, 6 februarie 2010

Oul lipsa


Fapt real. Statia de metrou Pipera. Ieri. Ma aflam intr-unul din micile magazine aflate pe acolo pentru a-mi lua un sandwich. Coada mare. Parea ca toti cei care venisera odata cu mine cu metroul se asezasera la coada. Si toti in fata mea. Din cand in cand cate un tupeist incerca sa fenteze randul si atunci incepea spectacolul :" Ce faci, domne, ne iei de prosti? Treci la coada ". " Hai, doamna, ca eu muncesc aici, nu am timp sa stau la rand. Si la coada sa treci tu. La coada vacii". In fine, dialoguri de coada.
In fata mea, calma, o femeie cam intre doua varste, imbracata modest, cu un fes tras pe ochi si niste manusi, cred eu, mostenite de la strabunici, atat de murdare si de uzate erau. Deloc impresionata de vacarmul din jurul ei, astepta cuminte sa ii vina randul. Nici chiar cand s-a creat o mica ambuscada intre doi muncitori in salopete pline de var si o duduie eleganta din fata nu s-a sinchisit. Totul plecase de la faptul ca duduia incepuse sa tipe ca, vezi Doamne, cei doi ii pusesera mana pe fund. Intre noi fie vorba, chiar cred ca era nevoie de 2 maini mari, muncitoresti, sa poata cuprinde un asemenea fund. Tipete, injurii, tipa i-a scapat unuia o palma, omul agil s-a ferit si palma a aterizat peste fesul tipei din fata. Ea, nimic, nicio reactie. Calm englezesc, ce sa mai...
Bun, ajunge tipa la casa. Vanzatoarea, cu zambetul pe buze, o intreaba ce doreste. La care femeia raspunde, pe cel mai serios ton : " Un ou ". Am ramas interzis. Zambetul vanzatoarei ii inghetase pe fata. " Un ou?". " Un ou". Adica statuse la coada, infruntase palma grasunei si frigul de la metrou pentru ...un ou??? Vanzatoarea cedase psihic. " Dar la ce va trebuie un ou?". Femeia nu raspunse, pur si simplu scoase o bancnota de 1 leu, o puse pe tejghea, luase oul, se intoarse pe calcaie disparand in multime. Eram mut. vanzatoarea la fel. Mi-am luat sandwich-ul ( desi ma batea gandul sa ii provoc un infarct tipei de la casa, cerand la randul meu UN OU ) si am plecat.
Pe drum, in timp ce ma ospatam din cele 2 felii de paine cu oarece urme de carne printre ele, am inceput sa ma gandesc mai bine: si totusi, de ce ar fi vrut femeia aceea doar un ou si de ce ar fi depus atat efort pentru a-l avea?
In mintea mea s-au nascut pe loc mai multe idei :
- poate femeia era profesoara de istorie sau de geografie si voia sa le arate elevilor cum sta treaba cu oul lui Columb
-poate era filosof si voia sa gaseasca raspunsul la etrna intrebare : ce a fost mai intai, oul sau gaina?
-poate era o tipa care lucra la Colgate si voia sa demonteze afirmatiile celor de la Blend-a-Med, stiti voi, alea cu "asa cum cerneala penetreaza..."
-poate era doar o impatimita jucatoare de FarmVille si, nemaigasind de cateva zile Mistery Eggs prin ferma, de disperare a recurs la aceasta solutie extrema..
-poate era o feminista inraita si a vrut sa arate lumii ca si femeile au oua...in fine, ca si femeile au ou...
Am ajuns la birou si nu am reusit sa rezolv enigma. Nici pana azi nu am gasit raspunsul. Asa incat va rog, voi ce cititi acest articol, sa veniti cu solutii la aceasta problema demna de Dosarele X. Cea mai creativa solutie va beneficia si de un premiu dragut: un cofraj cu 30 de oua, calitatea I. Succes

Un comentariu:

Anonim spunea...

tic-tic, tic-tic, tic-tic .... BOOOOM!!!! u're safe