joi, 4 februarie 2010

Homo stupidens

Azi noapte am dormit ca un prunc. Noua mea perna cu puf de pinguin imperial este o adevarata minune. Vazusem alaltaieri o reclama in care se spunea ca perna cu puf de pinguin imperial este ultima inventie in materie asa ca nu am ezitat sa o cumpar. Era recomandata chiar si de cercetatorii britanici de la o universitate al carei nume imi scapa. Cert e ca daduse rezultate. Avusesem un somn de nou nascut. Ma trezisem adica din ora in ora. In fine...
Sar din pat si zburd catre baie. Mai bine zis ma tarasc cu greu dupa o noapte nedormita, dar fie, ca sa dea bine...Sar deci din pat si zburd catre baie. Ma spal pe dinti cu noua pasta cu cristale garantata sa iti aseze pe buze cel mai zambitor si stralucitor zambet din cate au existat vreodata. Apoi imi dau din abundenta pe fata cu o crema din unt de shea 100%. Fireste, habar nu am ce dracu e shea, dar pentru ca este 100% din chestia asta, stau linistit. Voi beneficia din plin de un ten plin de vitalitate pentru tot restul zilei. Parul mi-l spal numai cu sampon cu extract de casmir. Mi-au zis ca e cel mai bun pentru parul meu. Si bunica mai demult imi spunea despre casmir ca ar fi cel mai bun. Doar ca ea se referea la pulovere. Dar ce stia bunica despre casmir, sampon si lifestyle? Femeile imi vor cadea la picioare cand voi trece pe langa ele lasand in urma un iz din noul meu parfum de mosc, scortisoara, eucalipt, rostopasca si, cred eu, coada-soricelului. La cate arome scrie ca au amestecat in el, sigur tre sa fi bagat si coada soricelului. Ocazie cu care poate fi folosit si ca antiinflamator si chiar in tratarea hemoroizilor. Cica.
Beau pe fuga din cafeua cu o aroma innebunitoare, atat de innebunitoare ca vecina de vis-a-vis in fiecare dimineata e la usa mea. Mi se spune ca e tocmai din Brazilia. Nu usa. Din pacate nici vecins. Doar cafeaua. Ma multumesc si cu atat. Mananc doua ochiuri gatite numai in ulei de masline. Extravirgin. Cel numai virgin se pare ca este cancerigen. Despre cel clasic de floarea-soarelui tocmai am citit ca e un fel de bomba bacteriologica. Aveam oaresce dubii pana insusi nutritionistul meu mi-a confirmat. Am jurat de atunci sa nu ma mai ating nici de seminte si nici macar de virgine. Cobor in fuga scarile. Desi stau la opt si mi-ar fi mai usor cu liftul. Aici antrenorul meu personal de fitness a avut cuvantul decisiv. Cica urcatul si coboratul scarilor reduce dramatic riscul aparitiei celulitei. Ma lasi? Am o vecina la parter cu un fund si niste picioare ce nu au cunoscut macar asa in treacat amenintarea " aspectului neplacut de coaja de portocala". Si nu am vazut-o urcand vreodata vreo treapta. Cat despre coborat, coboara ce-i drept in fiecare seara dint-un ditamai jeepanu'. Dar nu cred ca depune totusi un mare efort. Si hai sa zicem ca e o exceptie, dar de unde naiba celulita la barbati?
Masina mea consuma numai ultimul tip de benzina aditivata cu nu stiu ce substanta ce prelungeste durata de viata a motorului cu pana la 6 ani. Si tot la televizor am vazut ca ni se recomanda sa schimbam masina o data la maxim 4 ani. Deci eu bag acum benzina de asta de 2 ori mai scumpa pentru a-i fi bine urmatorului proprietar. Am totusi un suflet mare.
Ziua continua la birou asezat comod pe noul tip de scaun de la o firma de renume mondial, cu peste 100 de ani experienta in domeniu si care ma asigura in reclama lor ca randamentul la locul de munca e direct proportional cu gradul de confort al obiectului de sub fund. Ciudat mi se pare ca desi firma e suedeza, produsul e prezentat ca avand calitate germana. Trei mese pe zi asezate la interval de fix 3 ore intre ele. Daca e mai putin, ma ingras, daca e mai mult, organismul intra in nu stiu ce stare cu denumire imposibl de pronuntat si iar nu e a buna.
Ajuns seara acasa deschid fireste televizorul si aflu cu stupoare ca un nou studiu, de data asta al cercetatorilor francezi releva faptul ca cercetatorii englezi se inselasera si ca de fapt somnul fara perna stimuleaza nu stiu ce hormoni responsabili pentru...Deja pierdusem firul povestii, eram bulversat. Intregul meu Univers se prabusise in acel moment. Traisem o zi in cea mai crunta minciuna. Ma complacusem in ea si iata ca abia tarziu in noapte cercetatorii francezi pusesera capat atat de abrupt visurilor mele. Ma intrebam privind in gol daca nu cumva si nutritionistul ba chiar si antrenorul meu personal ma trasesera pe sfoara. Daca de fapt firma de scaune era germana si scaunele aveau calitate suedeza. Daca ala nu era casmir si in loc de unt de shea folosisera unt de arahide. Si, poate cel mai important dintre toate, daca in loc de coada soricelului imi turnasera astia in sticluta de parfum extract de radacina de ginko biloba, sau mai rau, de limba soacrei?

Un comentariu:

irina spunea...

foarte tare... bancul zilei... chiar FUNNY!!!