duminică, 10 ianuarie 2010

T.S.A. ( Taxa pe sunca adaugata)


Exista un proiect al Ministerului Sanatatii prin care, incepand din martie, sa se aplice o taxa suplimentara produselor de tip fast-food. Nu neaparat pentru cresterea veniturilor bugetare cat mai ales, afirma oficialii ministerului, pentru ca aceste produse ar fi nocive sanatatii populatiei. Ce inseamna asta? Inseamna ca din martie vom manca shaworma mai scumpa, ca Big Mac-ul va fi mai putin accesibil si ca va trebui sa ne gandim de doua ori la bugetul familiei inainte de a ne infrupta dintr-o aripioara picanta de la KFC.
Cine crede ca suprataxarea fast food-ului va scadea dramatic numarul romanilor amatori de carbohidrati in exces, de E-uri la lipie innecate in maioneza gretoasa cu usturoi si chechap (!!!) facut in house, de cartofiori prajiti ieri in uleiul de alataieri, de pui rotisat cu traditionalele musculite bazaind deasupra-i si de kebabul din care se revarsa varza si castraveti murati din secolul trecut se inseala amarnic.
Cel mai probabil comerciantii vor apela la ingrediente dintre cele mai dubioase dar foarte ieftine pentru a mentine scazute costurile. Burdihanele romanilor se vor umple cu si mai multe porcarii, servite la aceleasi preturi, iar cantitatea de sunca pe cap de locuitor va ramane constanta, daca nu chiar va creste putin
Ma intreb de ce nu se incearca o initiativa sustinuta pentru a promova sportul, miscarea, stilul de viata sanatos. De ce nu se subventioneaza alimentele bio si suplimentele nutritive. De ce nu se interzic de tot produsele fast food, daca tot se accepta tacit ca sunt nocive? Pentru ca produc foarte multi bani. Pai si sanatatea populatiei? Lasa, ca si asa ne-am inmultit excesiv, cu ce sa ne mai hraneasca si pamantul asta?
In final, o ultima intrebare: produsele de tip Fornetti sunt considerate tot fast food?
Pofta mare si burta de asemenea !!!

Un comentariu:

Seth spunea...

" I would like to buy a HAMBURGER" !!!!

http://www.youtube.com/watch?v=wYNDHON3dkE