marți, 29 decembrie 2009

Sherlock Holmes by Guy Ritchie

Am avut ocazia sa vad noul film al lui Guy Ritchie astazi. M-am dus mai mult din curiozitatea de a vedea ce e de capul filmului care in primul weekend de difuzare in State a batut "Avatarul" lui Cameron la incasari. Si, desi nu l-am vazut inca pe cel din urma, deci nu pot face comparatii, dupa vizionarea de azi pot trage trei concluzii mari si late :
1. Guy Ritchie e genial. Ma rog, asta o puteam spune dupa oricare din filmele sale, preferatul meu fiind, de departe, "Snatch". Fostul sot al Madonnei ne introduce in universul unui Sherlock Holmes aparent dezaxat, pasionat de lupte si pariuri,departe de profilul clasic al gentlemanului englez, facand experimente ciudate pe cainele sau, locuind in promiscuitate alaturi de Dr. Watson ( in film, Jude Law). In mod clar, un Holmes diferit de cel intruchipat in romanele lui Arthur Conan Doyle. Un Holmes indragostit de o femeie periculoasa, interpretata de Rachel Mc Adams ( o stiti din superbul "The Notebook" ) si pus in postura de a elucida misterele unui sir de crime invaluite in magie neagra si ocultism. Regizorul ne propune un personaj diferit complet de cel din cartile originale ale lui Conan Doyle. Atmosfera intunecata a Angliei secolului 19 e redata absolut sublim de Ritchie in acest film.
2. Robert Downey Jr. e genial. Nu cred ca se putea gasi un actor mai potrivit pentru acest rol. Cu un aer mereu distrat, jovial sau serios, cu aspectul neingrijit si privirea aparent inexpresiva, Downey intra perfect in pielea personajului gandit de Ritchie.
3. Umorul englezesc e genial. Daca povestea in sine nu va place, mie personal mi s-a parut ca regizorul a abuzat de scenele de lupta fizica si ca finalul e oarecum previzibil, in schimb umorul rafinat, tipic englezesc, cu replici la care nu te astepti spuse cu cea mai mare naturalete din lume, nu are cum sa nu va captiveze.

In concluzie, un film excelent, care te binedispune si pe care vi-l recomand cu tarie, macar pentru cele enumerate mai sus. Enjoy !!!

Niciun comentariu: