joi, 24 decembrie 2009

Mosul nu isi mai da drumul pe horn

Era un banc dragut, atat de mult repetat incat s-a banalizat : "De ce nu are Mos Craciun copii?" "-Pentru ca isi da drumul pe horn". Ei, bine, dragii Mosului, in ultimii ani, odata cu invazia telefoniei mobile pe plaiurile mioritice, odata cu isteria megaofertelor companiilor de profil, batranul Craciun isi da drumul, fara pic de jena si, parca in fiecare an mai vartos, pe displayurile aparatelor mobile, fie ele de super fitze sau din categoria "trei la zece mii".
Nu va simtiti agresati an de an de interminabile SMS-uri primite de la prieteni, amici, sau chiar persoane putin sau deloc cunoscute, mesaje continand urari care mai de care mai in versuri, mai pline de emotie si de creativitate. Ceea ce mi se pare de-a dreptul grotesc este ca in preajma Sarbatorilor circula doua-trei "hituri", mesaje mai mult sau mai putin amuzante, pe care, invariabil, le vei primi de cate 3-4ori minim de la 3-4 persoane diferite. Mai mult decat atat, aceste mesaje provin de la persoane care, in mod normal, nu au pic de aplecare spre poezie, arta sau macar umor, in general. Interminabilele mesaje incepute cu " fie ca Sarbatorile...", continute cu urari de "sanatate si multi bani" ( plus variante total imbecile gen " sanatos si la punga gros" ) si incheiate invariabil cu "sa petreceti alaturi de cei dragi' , "cu lumina si caldura in suflete" ma exaspereaza si ma fac nu numai sa nu ma pot bucura de Sarbatori cum se cuvine ( intre noi fie spus, nu sunt un mare "fan" al acestor evenimente ), ba chiar imi provoaca sila si repulsie.
Acum poate ca exista si o explicatie de bun simt : de vreme ce nu isi mai da drumul pe horn, Mosul poate face copii. Copii ale miilor de mesaje tampite pe care le trimite, poate la oferta, milioanelor de abonati.

Sarbatori Fericite !

2 comentarii:

Seth spunea...

Da da... unele se chinuie sa rimeze, altele sa sensibilizeze, se incearca si catrene.. :))
Sa nu mai zic ca toata lumea e mai buna, mai.. mai... mai ... !

Iar la capitolul bancuri, daca ar fi sa privim Craciunul si dintr-o alta perspectiva, iata unul :

Doi purcei vorbeau intre ei :
- Mai Ghita, tu ce crezi ca este dupa Craciun ??

Raluca spunea...

E frumos sa primesti sms uri cu urari de sarbatori de la prieteni, de la familie, e ceva uman si normal, asta inseamna ca cineva drag si-a adus aminte de tine, gestul trebuie apreciat, urarea sa fie originala si sa vina din suflet. Un sms venit de la o persoana draga nu o sa-ti strice niciodata vreo sarbatoare. Cine copiaza inseamna ca nu are imaginatie si cine nu are imaginatie poata sa spune un simplu" Sarbatori Fericite".