luni, 28 decembrie 2009

In Revelioane sa ne duelam...

Anul acesta a inceput crizat si se termina si mai si. Daca in anii trecuti oferta de Revelion pusa pe taraba de primarii diverselor sectoare ale Capitalei era mai mult decat generoasa, fiecare laudandu-si marfa, de multe ori de calitate discutabila ( vezi "prospaturi" gen Boney M, Zucherro sau DJ Bobo), Revelionul 2010 in Bucuresti va insemna, dupa toate aparentele, o lupta la baioneta, ai carei protagonisti vor fi:

- in coltul portocaliu, Cristiaaaaan Poteraaaaas, la al doilea mandat in sectorul 6, patron spiritual al celor mai mari malluri bucurestene deschise pana acum, cu intensa si prodigioaa activitate in slujba populatiei, sub lozinca "Bucurestiul se dezvolta spre Vest", asa dupa cum afirma pe aproape-deloc updatatul sau site.

- in coltul opus ( scaldat in nuante de rosu, desi pozeaza in independent ), Soriiiiiin Opreeeeescu, la primul mandat ( si, cel mai probabil, unicul ) de Primar General al Capitalei, proaspat fost candidat la Presedintia Romaniei, fost director de spital, fost... fost... fost, al carui site, probabil datorita campaniei electorale este cat de cat la zi.

Inaintea bataliei decisive, cei doi "atleti ai Revelionului" ies la inaintare cu tot ce au ei mai bun :
Oprescu promite o "seara de neuitat" in Piata Constitutiei, animata de vedete autohtone gen Vama Veche, Direcţia 5, Bere Gratis, Voltaj, Iris şi Sistem. Finalul apoteotic va fi incununat de traditionalul foc de artificii, lasere, ce mai, o ne-bu-ni-eee !!! Evident, totul absolut GRATUTI !!!

Pentru a evita o infrangere rusinoasa, Poteras scoate din maneca un as cu sanse mari de castig la romani : mancarea in cantitati, se zice, impresionante. Revelionul la cort, in Parcul Moghioros, are astfel toate ingredientele unui "block-buster", si cand zic ingrediente ma refer chiar la : toba, lebar, caltabos, piftie, sarmale si traditionala mamaliguta. Despre artisti, organizatorii nu au putut sa divulge prea multe, dar "ameninta" cu surprize macar pe masura meniului. Pret: 130 Ron, decent raportat macar la mancarea ce va fi servita.

Fireste, cei doi oponenti nu si-au prezentat inca toate atuurile, inca se lucreaza la strategia de lupta, iar jocurile de culise se anunta mai dure ca niciodata, dar toate acestea numai si numai pentru ca cetateanul votant sa se distreze pe cinste. Casele de pariuri il coteaza pe Oprescu ca favorit, dar s-au mai vazut in istoria recenta rasturnari de situatie mult mai spectaculoase, fostul coleg Geoana poate depune marturie in acest sens.

Pana a afla verdictul final al showului "Revelionez pentru tine", in noaptea dintre ani, va invit sa va bucurati in tihna de ultimele clipe ale lui 2009 si sa dormiti linistiti, alesii vegheaza la buna dispozitia noastra.

Niciun comentariu: