duminică, 20 decembrie 2009

Boc Reloaded




Premierul desemnat Emil Boc a anuntat, astazi, lista ministrilor care vor face parte din viitorul cabinet, lista ce cuprinde 15 nume.
Componenta cabinetului :
Interne : Vasile Blaga (PD-L)Economie : Adriean Videanu (PD-L)Transporturi : Radu Berceanu (PD-L)Turism si Dezvoltare : Elena Udrea (PD-L)Munca : Mihai Seitan (PD-L)Agricultura : Mihail DumitruEducatie : Daniel Funeriu (PD-L)Comunicatii : Gabriel Sandu (PD-L)Finante: Sebastian VladescuExterne: Teodor BaconschiAparare;: Gabriel Oprea (independent)Justitie: Catalin PredoiuAgricultura: Mihail Dumitru Mediu : Laszlo Borbely (UDMR)Cultura : Kelemen Hunor (UDMR)Sanatate : Cseke Attila (UDMR)
O scurta trecere in revista a acestor nume ne duce negresit la vorbele intelepte a ale lui Nenea Iancu : "Sa se revizuiasca,primesc, dar sa nu se schimbe nimic " sau la nu mai putin celebrul "La vremuri noi, tot noi " . Bataia de joc a realesului nu s-a limitat la (pro)punerea in functie a marionetei Boc , ci a continuat prin (im)punerea in cabinet al acelorasi "tovarasi si pretini": prea-longevivul Radu Berceanu, intaiul-bordurist al tarii,Adriean Videanu, distinsul domn Vladescu ( apropo, cum ar arata un Guvern in care sa se afle atat Vladescu cat si Boureanu ?!?), doamna Elena "Vuitton" Udrea (careia pe langa portofoliul Turismului i s-a alocat Dezvoltarea Regionala - sursa inepuizabila de "cascaval" guvernamental) si, bineinteles, caci fara ei nu se poate, guvernantii nostri de etnie maghiara (ale caror nume nu ma mai obosesc sa le insir deoarece, cu exceptia lui Marko Bela, probabil ceilalti nu va spun nimic). Urmeaza votul in Parlament. Si parerea generala este ca Guvernul Boc Reloaded nu va mai face inca o data Poc. Pusi in fata optiunii de a-si pierde caldutele locuri in Parlament, dragii nostri alesi ai neamului vor ridica elegant manuta si vor vota Pro (ProBoc, nu ProStanac de aceasta data. Punem pariu?


Cine si-ar pune in pericol scaunelul in masura in care spectrul sumbru al anticipatelor se intinde de la Cotroceni pana in Victoriei?

Niciun comentariu: